kříž

Na trojstupňové základně vysoký sokl s předstupující přední a zadní středovou částí s volutovými křídly vrcholící římsou s kymou. Na přední (JV) předstupující straně bílá mramorová deska s nápisem „Já jsem vzkříšení i život, kdo věří ve mne byť také umřel, živ bude. Jan XI. 25. Na památku 25 letého kněžství věnuje svým farníkům JAN ŠVÉDA farář v Určicích roku 1892.“ Vzadu (SZ) letopočet 1892. Na soklu nízký pylon s reliéfem kalicha hojnosti. Po stranách pylonu plastiky P.Marie a Máří Magdaleny. Z pylonu vyrůstá jednoduchý kříž, tělo Krista prověšeno do Y, bederní rouška svázaná na pravém boku, nohy přibity dvěma hřeby. Ve vrcholu kříže nápisová blána „I.N.R.I.“. Na třetím stupni základny vpravo vpředu: „J. Havlásek v Olomouci“. Rozměry: základna (šířka x hloubka) – 1. stupeň 290 x 220 cm, 2. Stupeň 235 x 160 cm, 3. Stupeň 180 x 105 cm, celková výška 75 cm. Sokl (šířka x hloubka x výška) – 150 x 75 x 205 cm. Výška pylonu – 100 cm. Výška kříže – cca 200 cm.