morový sloup

Na dvou kamenných stupních osazen na oválném půdorysu vybudovaný, dvakrát odstupněný sokl nesoucí na způsob kaple řešený podstavec, ukončený římsou na konzolách a otevřený čtyřmi arkádami. Podstavec doplňují diagonálně postavené volné pilíře se sochami sv. Šebestiána, sv. Rocha, sv. Karla Boromejského a sv. Františka Xaverského. Ve výklenku podstavce socha sv. Pavlíny a ležící sv. Rozálie. Výklenek kryje kuželová, konkávně probraná střecha, která přechází v polygonální pilíř zdobený v horní části květinovými závěsy, ukončený hlavicí s volutami. Ve vrcholu sloupu esovitě prohnutá socha Panny Marie s andělem u nohou se sepjatýma rukama a svatozáří kolem hlavy. Na soklu zčásti poškozené latinské nápisy. Zezadu nad kaplí nápis Renovirt 1885.