zámek s parkem

Patrový objekt postavený na mírném návrší na půdorysu velkého U, otevřeného k východu do bývalého dvora. V přízemí kamenné a smíšené zdivo, v patře cihlové, hladké vápenné omítky převážně okrové a bílé barvy. Sedlové střechy s volskými oky jsou kryté eternitem, krovy vaznicové soustavy s ležatou stolicí, nad jižním křídlem barokní, nad ostatními křídly novodobě rekonstruované s použitím kleštin. Objekt netvoří jednotnou architekturu a v dispozicích jednotlivých křídlech se odráží jeho dlouhodobý stavební vývoj od pozdní renesance k pozdnímu baroku, resp. klasicismu. Západní jednotraktové vstupní křídlo má 21 okenních os a nárožní dvoupatrové rondely s věžičkami a čtyřbokými báněmi. Vjezd v ose průčelí je zdůrazněn mělkým rizalitem s pilastrovým řádem. Půlkruhově zakončený portál s pískovcovým ostěním zdobeným ve vrcholu maskaronem, je lemován pilastry zakončenými volutovými náběhy. Fasáda je v přízemí členěna plastickou pásovou bosáží, v patře lemují dvě okna z každé strany od rivalitu pilastry na volutových konzolách, ostatní okna obklopují lisenové rámy. Pravoúhlá okna jsou rámována úzkými profilovanými šambránami, v přízemí s mohutnými klenáky. K dvorní části přiléhá patrová arkáda otevřená do dvora střídajícími se úzkými plnými a širokými stlačenými oblouky (novodobě zasklenými) mezi pilíři, které zdobí pilastry, v přízemí nově dozděny parapety. V renesanční části přízemí, kterou tvoří od průjezdu vpravo jedenáct a vlevo čtyři okenní osy, jsou interiéry zaklenuty hřebínkovými lunetovými klenbami a klášterní klenbou s koutovými výsečemi. V barokní severozápadní části jsou valené klenby s lunetami a u jihozápadního rondelu valené klenby s hřebínky, podlahy z části cihelné, dílem betonové a dlážděné. Místnosti v patře, které jsou přístupné jednoramennými schodišti z průjezdu a z prostoru čtvrté okenní osy, jsou plochostropé. Chodba v přízemí arkády je zaklenuta křížovou klenbou, v patře je plochostropá, obě s novodobou dlažbou. Jižní křídlo o 12 x 4 okenních osách je dvoutraktové, fasáda je hladká, členěná jen pravoúhlými okny se šambránami, v patře na východní straně je dvojice vysokých oken s lomenými záklenky. Na vnější straně v sedmé ose je segmentově zakončený vstup do jihozápadního traktu jižního křídla, z dvorní strany jsou čtyři pravoúhlé vstupy, z toho tři jsou opatřeny pískovcovými ostěními. Za vstupem v 6 okenní ose je jednoramenné schodiště do patra. Nejstarší pozdně renesanční část se nachází v přízemí na západní straně dvorního traktu (v délce 7 okenních os), jejíž interiéry jsou zaklenuty křížovými a valenými lunetovými klenbami s hřebínky. V barokní částech přízemí (vnější trakt a tři osy dvorního traktu) jsou valené klenby s lunetami. V patře je ve velkém sále necková klenba, ostatní místnosti jsou plochostropé s bohatým štukovým dekorem manýristického tvarosloví. V jednoosé východní přístavbě jsou v přízemí valené klenby s pětibokými výsečemi, v patře jsou fabionové stropy a v půdním prostoru je romantická dvoulodní rytířská síň s kašírovanou žebrovou klenba. Podlahy jsou převážně parketové, v přízemí z části dlážděné. Severní křídlo o 14 x 4 okenních osách je dvoutraktové – dvorní trakt tvoří podélné chodby. Fasáda je hladká, členěná pouze pravoúhlými okny se šambránami, v patře na východní straně je dvojice vysokých oken s lomenými záklenky. Chodba v přízemí s křížovou klenbou je přístupná z dvorní strany dvěma pravoúhlými vstupy. Místnosti jsou zaklenuty většinou klášterními klenbami s koutovými lunetami, konstruovanými převážně na zkřížených pasech, podlahy jsou cihelné a betonové. Chodba v patře je přístupná přes západní křídlo. Interiéry jsou plochostropé, v některých místnostech se dochovaly pozdně barokní dekorativní malby s exotickými náměty zvířecích a rostlinných motivů. Podlahy z části palubové, v některých místnostech prkenné.