kostel sv. Petra a Pavla

Samostatně stojící jednolodní architektura je vystavěna ze smíšeného zdiva podélnou osou ve směru jihovýchod – severozápad. Loď obdélného půdorysu přechází konvexkonkávně k závěru, kde je přistavena hranolová věž. Ve tříosých bočních průčelích jsou proražena obdélná okna se segmentovými záklenky, v severozápadní a jihozápadní zdi je proraženo štěrbinové okno. Hlavnímu průčelí dominuje konvexní rizalit, který pokračuje i v úrovni štítu a segmentově dosedá na přímý líc bočních partií. Axiálně je v přízemí proražen vstup s původním portálem, z něhož se na fasádě zachoval profilovaný pískovcový segmentový fronton, a je zde přistavena půdorysně čtvercová předsíň se sedlovou střechou. V jejím severozápadním průčelí je prolomen vstupní otvor rámovaný pravoúhlým ostěním s nadsvětlíkem, nad nímž je druhotně osazen kamenný polychromovaný znak Josefa Jana Adama z Lichtenštejna (původně v nadpraží portálu překrytého předsíní) ve formě rollwerkové kartuše s ústředním reliéfem Řádu zlatého rouna. V jeho dolní části je vytesán nápis: „II : A FVL“. Ve středové ose rizalitu je proraženo široké okno se segmentovým záklenkem a v úrovni štítu je vyhloubena nika s konchou nad pasem, ve které stojí socha madony z pískovce. V horizontální ose se středovým oknem jsou v bočních osách niky se sochami sv. Petra a Pavla, které mají na rozdíl od horní niky plasticky zdůrazněny příčné pásy pod konchami. Pod mohutnou předsazenou korunní římsou je provedena subtilní oblounová římsa, která se uplatňuje i nad stříškou korunní římsy v atikovém štítu, jenž v krajích nesou stylizované pilastry s římsovými hlavicemi. Vrchol trojúhelného štítu je vynesen až na úroveň rizalitu, který jej proniká. V přízemí věže v jihovýchodní části je situována sakristie. V podélné ose kostela je k věži přistaven pravoúhlý rizalit, dosahující valbovou stříškou k 1. patru. V jeho svislé ose je proraženo protáhlé oko s plastickou lištovou šambránou. Hranolová zvonice má v každé ze stran nad sebou dvojici oken, níže obdélná, nad nimi půlkruhově ukončená s šambránami dekorovanými klenákem a bočními příčnými pásy. Věž je kryta valbou, na níž je posazena cibulová střecha s lucernou a makovicí, kterými červeným plechem. Římsy jsou bohatě profilované, loď je sedlově zastřešena se sanktusníkem, nad kněžištěm půlkuželově, krytinou je měděný plech. Fasády jsou členěny převážně sdruženými lizénami, segmentový rizalit je proveden v bílé ploše, okraje tvoří bílé lizénové pásy. Vpadlé výplně jsou světle šedé.