kostel sv. Martina s kaplemi a sochami

Zděná omítaná stavba půdorysu kříže, zastřešená sedlovou zvalbenou střechou, krytina je eternit. Kněžiště pravoúhlého půdorysu, zaklenuté plackou, osvětlované dvěma půlkruhovými okny. Kostel je na vnější straně členěn lizénovým rámováním. V průčelí pravoúhlý vchod s kamenným ostěním a návojovou římsou a s nápisem s chronogramem (1803). Nad vchodem kruhové okno a lichtenštejnský znak. Nad průčelím trojúhelný štít. Věž samostatná až nad průčelím, pravoúhlá okna s balustrádovými parapety, na nárožích lizény. Nad okny ciferníky hodin. Věž zastřešena cibulí a stanem, kryta plechem, ve vrcholu makovice s vetknutým křížem. Vítězný oblouk půlkruhový. Loď čtvercového půdorysu, zaklenutá křížovou klenbou, po bocích mělké, stejně vysoké kaple, klenuté valeně. Osvětlováno půlkruhově zaklenutými okny. Kaplím podobný prostor přiléhá i k západní straně lodi a je v něm vestavěna kruchta podklenutá plackami, nesená dvěma čtyřbokými pilíři a čtyřmi polopilíři při zdivu. Poprseň kruchty je plná a konvexně zaoblená. Oblouky pod kruchtou jsou dva plné po stranách a vprostřed segmentový. Interiér vymalován ornamentálně s figurami v medailonech z roku 1904. Dlažba šachovnicovitá. Z presbytáře vedou dva kamenné portály s tympanony do sakristie, kde je valená klenba s výsečemi. Dveře dvoukřídlé, členěné zrcadly. Pod klenbou probíhá římsa, přerušená u oltáře. Ve středu lodi jsou proraženy dveřní otvory k jihu a severu.