kostel sv. Jiří s kaplemi, školou a farou

Půdorys kostela tvoří jednoduchá, chrámová architektura se sálovou obdélnou lodí, východním užším polygonálně uzavřeným presbytářem a hranolovou věží připojenou k západnímu průčelí. Do jihozápadního koutu mezi lodí a věži je vložená kruhová schodišťová vížka na kúr a věž, ukončená nízkou kuželovou stříškou těsně pod korunní římsou. K severnímu a jižnímu boku presbytáře se v koutech styku s hlavní lodí připojují krátká boční křídla. Jižní z nich je dvoupodlažní se sakristií v přízemí, severní pak v celé výši zabírá prostor kaple Sv. Jana Nepomuckého zaklenutou kopulí. Do prostorů těchto křídel částečně zasahují zdi hlavní lodi svými východními nárožími. Hlavní loď i presbytář kryjí vzájemně spojené vysoké valbové střechy s hřebenem ve stejné úrovni. Před jižní fasádu je vedle zákristie přízemní přístavek krytý pultovou střechou. Na rozhraní lodi a presbytáře se tyčí sanktusník. Věž ukončuje výrazně tvarovaná cibulová báň s lucernou. Věž je rozdělena kordónovými římsami do tří ploch, které jsou v omítce obtažené lizénovým rámem.Je ukončená korunní římsou, která se nad kulatými hodinovými ciferníky vzpíná v segmentovém oblouku. V čele přízemí věže jsou novodobé dvoukřídlé vstupní dveře vsazené do pískovcového portálu. Boční pilíře jsou zdobené geometrickými obrazci růží uprostřed a polokvěty na koncích. Na římsové hlavici je osazená půloblouková archivolta. Ve cviklech jsou znaky Dittrichštejnů a olomouckého arcibiskupa. Nad portálem je trojúhelníkový fronton s tympanonem obsahujícím reliéf Panny Marie královny s Ježíškem a nápisem „REGINA CELI/ORA PRO NOBIS“ a datum 1615. Zvonicové patro je prolomené v každé ploše dvěma okny se záklenkem ve tvaru oslího hřbetu. Okna jsou sdružené pod segmentově zprohýbanou římsou. Směrem nad hřeben jsou okna slepá. Pod nejvyšším bodem římsy je kruhové zrcadlo s nápisem IHS. Přilehlá schodišťová vížka je prosvětlovaná klíčovými střílnami. Loď je členěná třemi okenními osami, kaple jednou. Do každé plochy závěru, vyjma zadní, je vsazeno po jednom oknu. Tato okna jsou menší velikosti, obdélná, ukončená segmentovým záklenkem a obtažená paspartou. Do přístavku se zákristií a oratoří jsou prolomené dvě osy nízkých obdélných oken s paspartou a ušima. Fasády jsou v nárožích koutech a v ploše lodi dělené lizénovými rámy. Fasádu ukončuje profilovaná korunní římsa.