kostel sv. Mikuláše s křížem

Samostatně stojící jednolodní architektura, postavená z kamenného a cihelného zdiva, omítnutá hladkou vápennou omítkou bílé barvy, je orientována severovýchodně. Obdélná loď s půlkulatě ukončeným závěrem kněžiště. Hlavní průčelí ve střední ose s mírným rizalitem, přecházejícím přes štít na věž. Nad pravoúhlým pískovcovým portálem nadpraží pískovcová profilovaná římsa, v ose mírně vzepjatá a stočená do volut, nad ní segmentové okno se šambránou. Rizalit a plochy vedle něj na každé straně se dvěma pravoúhlými okny nad sebou, vpravo zaslepenými, a s podokenními pískovcovými římsami, v lizénových rámech, které nesou profilovanou korunní římsu. Atikový štít, ve střední ose se segmentovým profilovaným frontonem, přechází volutovými křídly, na krajích zdobenými pískovcovými koulemi s křížky, ve čtyřbokou věž se segmentovými okny, ciferníky a nárožními pilastry, nesoucími kladí a korunní římsu. Věž zakončená cibulí, krytá plechem. Boční průčelí lodi i kněžiště členěny lizénovými rámy. Okna se stlačenými záklenky v šambránách a s pískovcovými podokenními římsami, případně pravoúhlými záklenky u sakristie, předsíně a na počátku lodi. Loď se sedlovou střechou, nad kněžištěm půlkulatě zakončenou a s šestibokým sanktusníkem s lucernou a cibulí, plechová krytina. Přízemní, půdorysně obdélná sakristie je přistavěna ze severovýchodu. Fasáda je opatřena lizénovými rámy, pultová zvalbená střecha je krytá plechem. Přístavba předsíně na jihovýchodní straně má sedlovou střechu, pískovcové ostění pravoúhlého vstupu. Vstup se segmentovým záklenkem do podvěží, zaklenutého českou plackou v rozích zdobenou plastickými kapkami. Vpravo pravoúhlý vchod k dřevěnému schodišti na kruchtu, podlahy v celém objektu z nových čtvercových červených pálených dlaždic. Vstup do plochostropého podkruchtí pravoúhlý s dvoukřídlými dveřmi a následně otevřenou arkádou s plným obloukem v konvexně pojaté stěně. Stěna ve středové ose pod zábradlím kruchty a pilastry podkruchtí jsou zdobené štukovými čabrakami. Další dva arkádové otvory – západním malým prostorem zaklenutým pruskou plackou, se segmentovým okem s vitráží (sv. Mikuláš) na jihozápad a segmentovým záklenkem v severní stěně.