kostel sv. Vavřince se hřbitovem

Kostel parc. č. 2. Podélná jednolodní stavba s polygonálním kněžištěm, k němuž přiléhá sakristie, s hranolovou věží nad západním průčelím. Sedlová střecha, nad kněžištěm zvalbená, v hřebenu prolomena polygonálním sanktusníkem, na věži stlačená mansardová helmice s křížkem ve vrcholu. Boční průčelí lodi i kněžiště člení liseny a korunní římsa v pole, do nichž jsou vložena okna v jednoduchých šambránách se segmentovými záklenky. V ose bočních průčelí lodi kamenné pravoúhlé portály s ušima. Západní průčelí s mělkým středním rizalitem člení lisenové rámy a korunní římsa, nad níž se zvedá hranolová věž s obdélnými půlkruhově klenutými okny a kruhovými hodinami, po stranách doplněná úseky volutového štítu. Hlavní portál s kamenným ostěním s ušima a masivním klenákem dotváří konzolami nesený vlys s římsou. Ve vlysu letopočet 1764, nad římsou kamenný znak Josefa Václava z Lichtenštejna. Ohradní zeď se hřbitovem kolem kostela parc. č. 1135/2. Zeď z lomového kamene, situovaná na hranici pozemku hřbitova, rozkládajícího se kolem kostela, má sešikmenou korunu zdiva, krytou břidlicí. Hlavní vstup do areálu kostela mezi dvěma zděnými pilíři nad schodištěm. V jihozápadním koutě ohradní zdi branka do farního dvora. V severní části ohradní zdi boční vjezd, se zděnými pilíři po stranách. Náhrobek poblíž severního portálu parc. č. 1135/2. Na hranolovém kamenném podstavci v podobě stylizované skalky osazen litinový sokl, zdobený zubořezem se stojící sochou andílka, držícího v levé ruce věnec a opírajícího se o planoucí, dolů obrácenou pochodeň. Litinový náhrobek z 1. poloviny 19. století.