socha sv. Jana Evangelisty

Ve vnější nice ohradní zdi domovní zahrady stojící socha zhotovená z maletínského pískovce, cca 270 cm vysoká; půdorys soklu postamentu má rozměry 93x89 cm. Postament, který je pointem pouze rámován, sestává z hranolového hladkého soklu, dříku v dolní a horní části pon stranách zvýrazněného volutami, a profilované segmentově vzepjaté římsy. Socha evangelisty přibližně v životní velikosti stojí na lichoběžníkové hranolové podnoži, dole rozšířené volutami, je esovitě prohnutá, zbožně vzhlíží vzhůru, oděná je do tvrdě řaseného rozevlátého roucha a doplněná typickými aributy – knihou, kterou svírá v náručí levé ruky, a orlem vedle pokrčené pravé nohy. Na přední straně dříku postamentu v rokokovém zrcadle je citát z Písma: „Meine Kinderl / Lasset uns nicht / mit Forten / noc hmit der Zunge / sondern mit der That / und in der /Wahrheit lieben / I Joh. 3.18.“.