kostel Navštívení Panny Marie s piaristickým klášterem

Jednopatrová čtyřkřídlá dispozice kláštera je tvořena dvěma kvadraturami. Jedenáctiosé hlavní průčelí má tři vchody, zdůrazněn je prostřední portál v hlavní ose budovy. Nad ním vyrůstá z mansardové střechy osmihranná vížka. s lucernou. Hrany věže zdobeny pilastry s profilovanou hlavicí a římsou. Věž má dvě půlkruhově zaklenutá okénka. Fasáda celé budovy členěna pilastry, které probíhají ve vysokém řádu od přízemí až po korunní římsu. Římsové hlavice pilastrů nesou dórské kladí, nad nímž je jednoduchý profil římsy. Mezi pilastry lisenové rámy. Okna pravoúhlá, v 1. patře se zalamovanými šambránami a malými klenáky. V přízemí jsou zalamované šambrány a nad nimi návojová římsa, nesená plochými konzolkami. V parapetech oken profilované obdélné rámy. Spojovací křídlo s kostelem pětiosé, ve středu se vstupním portálem. Západní křídlo devítiosé, severní čtrnáctiosé, ve středu je vstup s jednoduchým kamenným ostěním. Východní křídlo, na které je napojené spojovací křídlo, má členění rovněž čtrnáctiosé. Celý objekt nově omítnut hladkou vápennou omítkou a natřen okrovoubarvou, plastické členění ploch je bílé. Mansardová střecha je nově krytá bonským šindelem, věžička měděným plechem. Budova podsklepená v jižní části západního křídla a pod středním spojovacím křídlem (zde valené klenby s výsečemi). Prostory přízemí zastropeny valenými klenbami s výsečemi a křížovými klenbami. Ambit východní části má po obvodu arkádu na pilířích (zazděna). Ambit v západní části (bývalé školy) má arkádu po třech stranách. Rajská zahrada u bývalé školníčásti je větší, než u bývalé koleje, obě jsou obdélného půdorysu. Schodiště zaklenuta valenou nebo segmentovou klenbou a jsou v jižní části západního a východního křídla a v severní částitředního spojovacího křídla. Prostor v severovýchodním nároží v přízemí (nyníkuchyň) je zaklenut valenou klenbou s výsečemi a má štukovou výzdobu: oválná zrcadla, znak piaristů, edikula niky. Další reprezentační místnosti v severozápadním nároží majísegmentovou a valenou klenbu s výsečemi a štuková zrcadla na stropě. Obdobný sál je vpravo od západního portálu a další dva ve spojovacím křídle vedoucím ke kostelu. Dlažba většinou novodobá z leštěného mramoru. Místnosti a chodby patra jsou plochostropé s jemnými štukovými zrcadly. Velké reprezentativní místnosti v prvním patře jsou nad přízemními sály. V interiérech zbytky původního vnitřního vybavení: dveře, kování, atd. Podlahy dřevěné. Krov mansardový, vstup na věž po dřevěném schodišti.