sousoší sv. Josefa s andílky

U bývalé hřbitovní zdi poblíž silnice stojící ikonograficky neobvyklé pískovcové sousoší sv. Josefa, cca 4 m vysoké; půdorys plintu má rozměry 195x140 cm. Na plošně rozsáhlý plint, sestavený z několika částí, je osazen široký trojdílný postament s nízkým profilovaným soklem a nevýraznou profilovanou římsou. Prostřední část postamentu je v ose vypouklá a rozdělená vpadlými zrcadly. V zrcadle vlevo (en face) je nápis s chronogramem: „ZVER / EHRE GOTTES / HAT DIESER BIL- / DNVS AVFSETZ- /EN LASEN LEOPO- / LD WAGNER EIS- / ENBERGER BREIER“ (= 1729), v prostředním zrcadle je reliéf s motivem Útěku do Egypta, v zrcadle vpravo nápis (dnes jen z části čitelný – přepis s pomocí karty) nápis s chronogramem: „TENTO / OBRAZ POSTA / WENI BIL SKRZE/ LEOPOLDA WAGNERA / SLADKA RVDSKIIHO.“ (=1729). Levá a pravá část postamentu nesou vysoké podnože, z vnitřních stran ozdobené volutami, na kterých byli osazeni andělé (nyní schází). Na postřední část postamentu navazuje další postament s nevýrazným soklem, vypouklým dříkem lemovaným zdvojenými volutami, které se v dolní části široce rozpínají, a masivní čtvercovou profilovanou římskou. Na přední straně dříku je vpadlé zrcadlo s nápisem a chronogramem: „HAEC STATVA / POSITA EST AME / LEOPOLDO WAGNER / PRAXATORE EI / SENBERGENSI“ (=1729). Na zadní straně dříku jsou nápisy: „Obnoveno 19.. / HEJTMÁNEK / - A 1729 / - RENOVIRT im Jahre 1868“. Vrchol sousoší tvoří skulptura sv. Josefa, který stojí v kontrapostu a v rozevlátém oděvu na podnoži ve tvaru polokoule, s hlavou zvrácenou v nábožné úctě k nebesům. V pravé ruce drží v náručí Ježíška a spolu s ním a andělem, jenž se vznáší u jeho nohou, levou rukou drží velký kříž s lilií.