sloup se sochou sv. Rocha a podstavcem

Sloup se sochou je vytvořen z jemnozrnného pískovce a jeho celková výška činí asi 4 m. Památka se skládá z podstavce o dvoustupňovém soklu s čelním reliéfem Bolestné Panny Marie, který je orientován na východ, kanelovaného sloupu s iónskou hlavicí, profilovaným abakem a vrcholové sochy světce. V dolní části kanelur sloupu jsou vsazeny střídavě vyšší a nižší píšťaly. Podstavec stojí na původním místě, socha sv. Rocha je přemístěna na bludovský zámek a na původním místě je nahrazena kopií. Socha sv. Rocha je zobrazena v obvyklém ikonografickém pojetí, v mírně podživotní velikosti a stojí v kontrapostu na plintu oděna v krátkou pelerínu a dlouhou tuniku v pase převázanou provazem, na němž má upevněnou u pravého boku poutnickou láhev. Obuty má vysoké, nahoře shrnuté boty. Esovité prohnutí postavy vyvažuje k levému rameni mírně nachýlená, prostovlasá hlava s plnovousem. Levá ruka vyhrnuje roucho nad koleno a ukazuje na morovou ránu na pravém stehně. Vzadu na zádech spočívá klobouk. U levé nohy má torzo psa, který drží v zubech bochník chleba. Pravá ruka od poloviny paže chybí.