venkovská usedlost

V silniční zástavbě stojící hospodářská usedlost štítovým průčelím obrácená do ulice, sestávající ze selského stavení a výměnku. Dvůr usedlosti je uzavřen zděnou bránou se segmentovým obloukem, uzavřenou dvoukřídlými dřevěnými vraty, na pravé straně je pravoúhlý vstup pro chodce. Nepodsklepené selské stavení je obdélného půdorysu, postavené z kamenného a cihelného zdiva a omítnuté hladkou vápennou omítkou bílé barvy, má sedlovou střechu krytou šindelem, prázdná hambálková soustava s kleštinami a námětkem na jižní straně. Silniční průčelí s třemi pravoúhlými okny, nad nimiž jsou zavěšeny štukové festony, nad oknem v ose je kalich s hostií. Prkenný svisle bedněný štít s třemi okrouhlými větracími otvory v rámech a trojúhelnými vimperky, je od přízemí oddělen podlomenicí. Dvorní průčelí se zastřešenou novodobě vydlážděnou náspí a s novými pilíři z neomítnutých cihel, je dělené na tři části – na tříosou část s dvěma pravoúhlými okny a vstupem a hospodářskou část vyzděnou z neomítnutého kamene, a poslední část s kůlnou.