kříž

Pískovcový kříž v neogotických formách tvoří výškově profilovaný sokl na čtvercovém půdorysu, krychlový nástavec a ve vrcholu latinsklý kříž s korpusem Krista. Sokl s tříkrát odstupněnou podnoží přechází v hladký hranolový dřík, doplněný na čelní straně reliéfem Panny Marie Bolestné, rámovaného mělkým polem s hrotitým obloukem a na zadní straně sekanýmnápisem ve znění: "DIESES / KREUZ / WURDEN VON / KATHARINA / GARGEL / im Jahre / 1849 / ERRICHTET." Sokl je ukončen bohatě zdobenou římsou v ploše kladí s dvěma pásy palmety a listovce s perlovcem. Vlastní římsa výrazně vysazena s profilovaným nosem a reliéfem vejcovce. Krychlový nástavec výškově doplněn patkou a reliéfem skály, z níž vyrůstá svislé břevno kříže. Kristus v obvyklém ikonografickém provedení s hlavou skloněnou k pravému rameni. Na horním konci svislého břevna nápisová páska s označneím I.N.R.I.