lavice s reliéfem Návrat Germánů z lovu

Mramorovou vyhlídkovou lavici na půdorysu segmentového oblouku tvoří sedák, jenž přechází ve vysoké opěradlo, na němž je v horní polovině reliéfně podáno téma Návrat Germánů z lovu, a to v antikizující formě. Reliéf znázorňuje skupinu figur, a to osm lovců vracejících se z lovu, táhnoucích ulovené zvíře (medvěda) na dvoukolém voze. Tyto muže vítají čtyři ženy se čtyřmi dětmi. Lavice je osazena na cihlové podezdívce. Po stranách podezdívky jsou do terénu zapuštěny obrubníky ze světlé žuly (slezské), obrubníky korespondují s prohnutím lavice. Na cihlové podezdívce je osazen dvoudílný sedák. Po stranách k sedáku přiléhají opěradla. Ty se skládají ze soklové části a vepředu zaobleného těla v rozích s dvojitým obloučkovým profilem. Na opěradla jsou osazeny sloupky po stranách se stejnou profilací. Na vnější straně mají sloupky v prostředku vyhloubena konkávní lůžka pro osazení bočních madel. Na sloupky jsou osazeny osmihranné hlavice s vlysem členěným rostlinným motivem. Typickým motivem je dubová ratolest. Hlavice jsou patřeny na vnitřní straně konkávním zámkem a zezadu na vnitřní straně dvěma otvory pro kramle (jedna kramle pro upevnění k reliéfu a druhá pro upevnění k římse). Reliéf je zastřešen římsou.