boží muka

Výklenková boží muka tvoří mírně kónicky tvarovaný zděný sokl s čelní nikou a profilací u horního okraje a zděná horní výklenková část se sedlovou stříškou. Segmentově zaklenutý výklenek je vyplněn dřevěným rámem s šesti tabulkami. Střecha krytá břidlicí je na přední straně opatřena dřevěnou závětrnou lištou s vyřezávanými zoubky. Na hřebenu střechy je osazen litinový kříž s korpusem Krista s paprsky mezi jetelovitě zakončenými rameny kříze, zdobeného rostlinnými motivy, a štítkem s nápisem INRI nad podélným břevnem, který je osazen na soklu s postavami Marie Magdaleny a Jana Evangelisty při patě. Ve středu kříže medailon, lemovaný věncem se stuhou, s nápisem a datací G.1894 B. a R. Kříž je na zadní straně zavětrován kovovou vzpěrou.