kříž

Kamenný barokní kříž postavený na dvou kamenných stupních. Dvoudílný podstavec umístěný na hranolovém soklu ze všech stran pojednaném prvkem vykrojeného zrcadla a zezadu navíc datován nápisem 1774. Spodní díl podstavce je v patě rozšířen volutami doplněným motivem akantu, v čele reliéf Panny Marie Bolestné umístěné v mělkém profilovaném zrcadle. Světice oděna ve splývavý šat, ruce sepnuty před tělem, stojí na zeměkouli ovíjené hadem, který drží v tlamě snítku s jablkem. Kolem hlavy skloněné k pravému rameni paprsčitá svatozář, do srdce vražený meč. Na zadní a bočních stranách vykrajovaná mělká zrcadla. Spodní díl ukončen převislou profilovanou římsou přerušenou v ose přední a zadní strany stýkajícími se volutami s motivem akantu. Nad římsou nízký hranolový sokl, na něm horní díl podstavce v patě rozšířen volutami. Mezi nimi reliéf lebky se zkříženými hnáty. V ose nad lebkou rozvinutý akantový list zasahující až do profilované římsy ukončující celý podstavec. Podobný motiv i zezadu. Na bocích reliéfní motiv mušle s akantovými listy na rollwerku rozvinutém přes celou plochu boční strany. Ve vrcholu na vlastním soklu kamenný kříž s korpusem Ukřižovaného Krista. Konce ramen zdobně vykrojená.