socha sv. Jana Nepomuckého

Hranolový podstavec s reliéfem Panny Marie Bolestné se skládá z nízkého soklu, který se kónicky zužuje. Trojstupňová římsa s trojúhelně vzedmutou profilací uprostřed čelní strany završuje podstavec. Na římse je posazen soklík samotné statue. Figura světce stojí v mírném kontrapostu s nakročenou levou nohou. Svírá krucifix, pravou rukou drží spodní část, levicí horní partii pozvedá a zároveň k ní sklání hlavu. Tvář má porostlou plnovousem, pod velkýma očima a špičatým nosem se pootevírají úzká ústa. Polodlouhé vlasy sčesané dozadu završuje biret. Za krkem se stáčí fragment ocelové svatozáře. Světec je oděn do svého charakteristického kanovnického šatu. Vzadu je socha modelována jen v náznaku, podstavec je hladký se stopami po opracování materiálu.