kříž

Hranolový sokl nese spodní profilovanou partii podstavce s konkávně probranými boky zdobenými volutami, která je završena obloukovou volutovou římsou. Na čelní straně je umístěn litinový reliéf Panny Marie s rukama složenýma na prsou. Z této části vyrůstá menší stupeň, vynášející florálně dekorovaný hranol horní části podstavce, který se směrem vzhůru postupně zužuje. Pod nohama Ukřižovaného je vytesaná drobná dvojitá římsa a Adamova lebka s jedním hnátem. Expresivně znázorněné neživé Kristovo tělo se doleva prohýbá, pas obtáčí bederní rouška, jejíž cíp vzdouvá vítr. Trním korunovaná hlava se sklání k pravému boku, v němž zeje rána po Longinově kopí. Ve vrcholu kříže, zakončením ramen příbuzného liliovým křížům, je obligátně znázorněn nápis ,,I:N: / RI:". Zadní strana bez profilace nese vysekaný letopočet 1.7.9.3. Na mnohých místech monumentu jsou dochovány zbytky polychromie.