myslivna - hájenka

Samostatně stojící zděná hospodářská usedlost s uzavřeným vnitřním čtvercovým dvorem tzv. hřebečského typu. Hlavní obytná část je situována na jižní straně objektu, na jihovýchodním nároží je umístěna druhá obytná část se samostatným přístupem, krytým dřevěným otevřeným přístřeškem v bočním průčelí. Na hospodářské místnosti s chlévy navazuje vedlejší obytná část, na západní straně velká kuchyně s komorami a dílnou. Dvůr uzavírají dvě průjezdné stodoly. Střechy jsou sedlové s přesahem ve dvorní části, u hlavního štítového průčelí s valbičkami, na východní vnější a západní vnitřní části jsou vestavěny dva velké podávací vikýře. Stodoly jsou opatřené štítovým deštěním. Průčelí jsou hladká, hlavní jedenáctiosé se dvěma štíty je členěno korunní čímsou a nově doplněnými plochými štukovými pyramidálními okenními šambránami, které jsou u krajních oken řešené jako zdvojené. Ve stěnách průjezdu se záklopovým stropem jsou niky s půlkruhovým zakončením a štukovým lemováním. Jednotraktová dispozice zahrnuje sklípek vedle kuchyně a vstup do podkroví, které je přístupné i dřevěným schodištěm žebříkového charakteru při jedné ze stodol.