sousoší Nejsvětější Trojice

Při cestě na terénní terase mezi několika stromy volně stojící pískovcové sousoší Nejsvětější Trojice, asi cca 4 m vysoké, sestavené z dvoudílného postamentu na dvojstupňovitém plintu a sousoší. Dolní postament má hranolový sokl, dřík zdoben volutovými křídly, které se rozšiřují směrem dolů, v přední části reliéf Panny Marie Sedmibolestné s postavou Pany Marie proťaté sedmi meči a s létajícími dvěma andílky nad hlavou, po stranách zleva reliéf sv. Kateřiny, zprava reliéf světce, kterého není možné kvůli poškození identifikovat. Profilovaná římsa v čelní části půlkruhově vzepjatá, po stranách se zbytky železných kotev, nesoucích původně asi postavy andílků. Navazující stupňovitý sokl s patkou a kompozitní hlavicí, na čelní straně reliéf sv. Anny, nesoucí vlastní Nejsvětější Trojici typu Gnadenstuhl. Rozložitá postava Boha-Otce s papežskou korunou na hlavě, držící mezi koleny kříž s Kristem, ruce spočívají na příčném břevnu. U paty kříže je holubice – symbol Boha – Ducha svatého. Přes ramena Boha – Otce splývá plášť, sepnutý na hrudi, který tvoří pozadí celého výjevu a který je v sochařsky stylizované podobě proveden i na zadní straně plasticky. Zadní stěny všech podstavců i dříků jsou hladké.