socha sv. Jana Nepomuckého

Socha je postavena na mohutném betonovém podstavci, který má tvar komolého čtyřbokého jehlanu a tvoří téměř polovinu výšky celé památky (v. 1,60 m) Podstavec kryje obdélná žulová deska. Socha světce je zhotovena z hrubozrnného kladského pískovce a je provedena v mírně podživotní velikosti (v. sochy cca 1,75 m). Na plintu nepravidelného obdélného půdorysu stojí mužská figura, v levé ruce držící kříž s Ukřižovaným a pod ním toutéž rukou v mírně křečovitém tlaku s roztaženými prsty přitlačující biret. Pravá ruka směřuje svými roztaženými prsty na pravou části hrudi, paže a loket svírají s trupem téměř pravý úhel. Pata svíraného kříže vede doprava a partie s Ukřižovaným se opírá o světcovo levé rameno. Vzpřímená figura v kontrapostu je oděna v tradičním kanovnickém oděvu, drapérie je dynamická a vystihuje iluzivní pohyb závislý na esovitém uspořádání postavy. Okraj svrchní kožešinové almuce s kapucí je na levé ruce zvýrazněn. Špice pravé nohy vylézá z látky alby, aby se odlehčena opřela o plintus. Tvář světce je podána s pokojným výrazem a pootevřenými rty. Pohled sv. Jana směřuje mírně doleva diagonálně dolů. Pokrývka hlavy chybí, v temeni hlavy je vetknutý měděný paprskovitý nimbus, který je pokryt zlatou barvou na kov. Na povrchové úpravě kamene nejsou známky nátěru.