kaple Jména Panny Marie

Kaple má oválný půdorys, z něhož vybíhají po obou stranách křídla, navazující na obě části ambitu. Je zastřešena oválnou kopulí zvoncovitého tvaru, na niž navazují valbově ukončené střechy křídel. Ve vrcholu kopule je lucerna zastřešená menší kopulí a zakončená makovicí. Průčelí kaple orientované do nádvoří dominují velká dvoukřídlá kovaná vrata s proskleným nadsvětlíkem v půlkruhově zakončeném otvoru s kamennou šambránou s klenákem ve vrcholu. Fasáda je členěna pilastry nesoucími výraznou, nad okny a vraty vyklenutou římsu. Mezi pilastry jsou velká obdélná okna a nad nimi menší oválná okna postavená na výšku. Nad římsou je atika zdobená sochami andílků rozmístěnými nad pilastry. Strop kaple je zaklenutý kopulí je zdoben freskou s postavami za Starého a Nového zákona, které mají skutečně či obrazně vztah k Panně Marii. V obou bočních křídlech kaple jsou oratoře, přístupné dřevěným točitým schodištěm. Boční křídla kaple oddělují od ambitu dřevěná vrata se zdobenými kovanými závěsy původním kováním. Sloupy, portálky na schodiště a další kamenné články jsou z pískovce, sloupy částečně pokryty imitací mramoru, rovněž štukové pilastry a ostatní výzdoba jsou malovány stejným způsobem. Podlaha je kryta dvěma typy dlažby, jedna je z břidlice, šestihranných a čtvercových dlaždic, druhá složená z kombinace břidlice a pískovce.