zastřešení 1. nástupiště

Pultová střecha probíhá podél 1. podlaží drážní strany výpravní budovy, kde je opřena o dřevěnou vaznici na patrové římse. Podél 1. koleje je nesena ocelovou vaznicí I profilu a 27 litinovými sloupy s nástavci. Střecha v místě vaznice podepřené sloupy zalomena do tvaru asymetrického písmene V. Krytinou je falcovaný plech. Dřevěné podbití rytmizováno hraněnými krokvemi s profilovanými lištami do obdélných polí vyplněných kolmo kladenými deskami, dřevěné části opatřeny krycí barvou okrového odstínu. Litinové sloupy: čtvercový plintus, hladká patka s reliéfní značkou "Teschen", křík kanelovaný, hlavice zdobená dvěma řadami akantových listů, ze kterých vyrůstají čtyři voluty. 1., 7., 8. sloup ve směru od Břeclavi je replikou s nápisem "Teschen / Montplast". Současná barevnost červená, místy černá.