náhrobek Antonína Balatky

Na podkladové kamenné desce je postaven vápencový náhrobek (167 x 60 x 19 cm), komponovaný jako lichoběžník, který na přední straně nese kovový portrétní reliéf A. Balatky (průměr = 36,5 cm) kde je zemřelý ztvárněn z profilu, jako muž s brýlemi. Pod ním se nachází rytá signatura umělce a do prostoru vystupující lichoběžníková součást náhrobku, určená jako plocha na svíci, dříve k ní byl připojen kruhový nástavec z barevného kovu, dnes chybí (původní stav viz fotoarchív NPÚ, ú. o. p. v Brně, fotodokumentace z roku 1987). Vpředu na zemi leží obdélná vápencová nápisová deska s rytým nápisy: „ZASLOUŽILÝ UMĚLEC / ANTONÍN BALATKA / UČ. JAMU A HUDEBNÍ SKLADATEL / * 27. X. 1895 † 25. VI. 1958 / “- „VĚRA BALATKOVÁ / * 1891 † 1971/“.