zahrada u vily Adolfa Flesche

Zahrada byla založena na obvyklém půdorysu osově orientovaném na dům. Jde o velkorysý prostor vymezený obvodovými výsadbami. Od zahradního průčelí domu svah mírně klesá ke vstupu do zahrady a zahradnímu domku. Obvodové cesty vymezují vnitřní ovál trávníku s výsadbami na pravidelném půdorysu s keramickou soškou v těžišti. Okrasná zahrada pokračuje za dům (tato partie byla doplněna výsadbami roku 1942) a přechází v zahradu užitkovou. Předěl tvořil nedochovaný skleník. Je zachováno oplocení, domek zahradníka, keramická soška je poškozena. Sortiment dřevin je charakteristický pro konec 19. století: Chamaecyparis lawsoniana, Picea abies, thuja soulangeana, Forsythia intermedia, Chaenomeles speciosa, Philadelphus coronarius, Syringa Pinus monticola, Taxodium distichum (odumř.), Sinarundinaria sp. (odumř.). Rozloha: 5500m2. Popis - Ing. Zdeněk Novák, 5.11.1992.