sousoší Ukřižování

Na nízké kamenné dvoustupňové podestě spočívá sousoší Kalvárie, sestávající ze tří částí. Na ústředním podélném čtyřbokém soklu s bočními volutovými křídly, ukončeném profilovanou římsou, je vztyčen mohutný kamenný latinský kříž s plně plastickým sekaným kamenným korpusem Krista. Jedná se o trojhřebý typ – pravé chodidlo je přeloženo přes levé a obě jsou přibita jedním hřebem. Kolena jsou natočena k sobě. Hlava Krista s trnovou korunou a dlouhými vlasy spadajícími až pod ramena je přivrácena k pravému rameni, oči i ústa jsou zavřeny, hlavu doplňuje trojdílná paprsčitá svatozář. Bohatě drapovaná bederní rouška je obtočena kolem boků. Pod křížem klečí ženská figura plačící Máří Magdalény, pravou rukou objímající patu kříže a levicí si stírající šátkem slzy z tváře. Vlevo a vpravo jsou osazeny postranní čtyřboké sokly, sestávající z širší základny, užšího středního hranolu a vyložené profilované korunní římsy. Na nich jsou osazeny protějškové sochařské figury – vlevo esovitě komponovaná stojící bolestná Panna Maria s rukama sepjatýma před tělem v gestu modlitby; vpravo stojící sv. Jan, rovněž výrazně esovitě komponován, s předsunutou a pokrčenou levou nohou a rukama s propletenými prsty, spojenýma před tělem v barokním smutečním gestu.