ohradní zdi s branami

Nejstarší zdi se do demolice dvora zachovaly na jeho severním okraji. Zdi byly hladce omítnuty a postaveny byly nejspíše ze smíšeného zdiva a korunu měly krytou pískovcovými deskami na stranách jednoduše profilovanými. Zeď na severozápadním nároží byla ve východním úseku mezi nárožím a panským domem čp. 2 po výstavbě nového zámku čp. 189 a nové neogotické konírny zbořena a tak dvůr této konírny připojen k zámeckému parku - vedl tudy příjezd k novému zámku. Zeď zde měla pilířovou bránu s mřížovými vraty ozdobenou dvěmi dekorativními vázami - ty byly pravděpodobně druhotně osazeny na bránu při obytné budově čp. 4. Severní část zdi byla zbořena asi také, ale postavena znovu - soudě dle nahoře okoseného soklu, totožného se soklem neogotické konírny. Ve středu této části byla pilířová brána s pilíři čtvercového půdorysu na čelních stranách ozdobeních vpadlými obdélnými zrcadly. Mezi branou a konírnou byla branka s rovným překladem. Cihelná zeď mezi neogotickou konírnou a bývalou kočárovnou - naposled chlévem III. měla pilířovou bránu mírně posunutou ze středu k západu. Měla pilíře čtvercového půdorysu s pravoúhlým vybráním na vnitřní straně pro osazení vrat. Zakončeny byly profilovanými římsami nad nimiž byly asi osazeny dekorativní vázy či piniové šišky. Zeď mezi dílnou a obytnou budovou čp. 4 měla ve středu bránu původně stejnou jako u výše popsané zdi. Později, jistě až za působení Státního statku Trmice, byla horní část západního pilíře brány nahrazena sedlovou stříškou krytou pálenými taškami. Na této bráně byly asi osazeny barokní dekorativní vázy z brány ve zdi u panského domu - viz výše. Před demolicí dvora se totiž v její blízkosti torzo jedné vázy povalovalo - viz fotografie. Další zeď stávala (asi od poloviny 19. století) mezi jihovýchodním nárožím stodoly a východní stranou ohradní zdi užitkové zahrady, k níž se na svém jižním konci zalomila v pravém úhlu k západu, poté co po východní straně minula zahradnický domek čp. 154. Ta byla před demolicí režná, vyzděna v dolní části z lomového kamene (převážně čediče) a v horní z cihel. Tato horní část byla v úseku před východním průčelím zahradnického domku čp. 154 nahrazena plaňkovým plotem. Korunu měla krytou nejspíše naplocho položenými cihlami se spádem k vnějšímu líci. Pravděpodobně nejmladší zeď oddělovala prostor kolem panského domu čp. 2 od ostatní plochy dvora. Zeď vedla od jihovýchodního nároží neogotických koníren na jih, asi po dvanácti metrech se zalamovala v tupém úhlu k jihojihozápadu a končila asi 11 m východně od jihovýchodního nároží panského domu. Zeď (o tloušťce 30 cm) byla postavena z cihel, byla hladce omítnuta a korunu měla krytou naplocho položenými cihlami. Asi v 1/3 délky od jižního konce byl k ní ze západní strany přistavěn dnes blíže neurčitelný objekt (asi kůlna) projevující se v ní čtvercovým oknem.