zahradní domek čp. 154

Zahradnický domek čp. 154 stával jižně od původního rozsahu poplužního dvora, na severní straně nahrazoval zhruba východní polovinu ohradní zdi užitkové zahrady. Jednalo se o přízemní asi částečně podsklepený zděný hladce omítnutý objekt postavený ze smíšeného zdiva na obdélném půdorysu pod valbovou střechou (s hřebenem orientovaným ve směru východ - západ) krytou pálenými bobrovkami na husté laťování (později vyspravována taškami raženými, spíše betonovými než pálenými) s přístavkem na severní straně pod pultovou střechou krytou vlnitým eternitem či spíše plechem. Objekt se skládal ze dvou částí. Východní obytná část byla delší a o něco vyšší, měla jednoduchý sokl a profilovanou korunní římsu, k ní byl na severní straně přizděn pultový přístavek. Západní hospodářská část byla asi v západní části podsklepena. Okna byla dvojitá čtyřkřídlá šestitabulková ven a dovnitř otvíravá osazená v líci fasády. Ve východní části měla ploché šambrány s uchy s kapkami, nahoře zakončené segmentovým obloukem ve středu přerušeným obrysem vrchu hlavního klenáku. V případě sdružených oken jižního průčelí byly tyto dvě šambrány spojeny do jedné. Jižní hlavní vstupní podélné průčelí bylo obrácené do užítkové zahrady. Ve východní části bylo čtyřmi lisénami rozděleno do tří okenních os, v nichž bylo po sdruženém okně. Před likvidací domku byla západní polovina středního okna režně zazděna cihlami. Západní část byla dvouosá, v 1. ose bylo okno před demolicí objektu v dolních dvou třetinách zazděné a ve 2. ose dvoukřídlé dovnitř otvíravé rámové dveře o šesti výplních, osazené ve zděném a omítnutém ostění. Východní boční průčelí bylo jednoosé, se dvěmi lisénami na nárožích a s oknem se šambránou. Západní boční průčelí bylo jednoosé, s oknem, které mělo před likvidací domu místo dolní křídel osazena v líci fasády levá ven otvíravá svlaková dvířka. Severní zadní podélné průčelí bylo ve východní obytné části objektu rozděleno lisénami jako v jižním průčelí, bylo však bez oken. K západní zhruba polovině této části průčelí byl přizděn tříosý přístavek. V 1. a ve 2. ose měl po okně a ve 3. ose úzké okénko, v dolní polovině zaslepené. Západní část průčelí byla tříosá, v 1. ose bylo úzké okénko, ve 2. a 3. ose bylo po slepém okně. Těsně pod slepým oknem ve 3. ose bylo zhruba čtvercové okénko, nejspíše od sklepa. Interiér nebyl nijak zdokumentován.