židovský hřbitov

Severně od náměstí mezi zahradami, na ploše 1611 m2 se rozkládá židovský hřbitov, který je dokladem zaniklé židovské obce. Vznik hřbitova není znám, ale je doložen už v první čtvrtině 18. století: v záznamu z roku 1724 se uvádí že se na něm pohřbívali i souvěrci z Těchobuze. Nejstarší žulové náhrobky barokního typu jsou dnes už těžko čitelné a mnohé jsou zapadlé do země. Nejstarší čitelný náhrobek s nápisem pochází z roku 1725. Celý hřbitov, který je přibližně obdélného tvaru, je obehnán ohradní zdí z lomového kamene, z nichž se místy dochovalo pouze torzo. Do východního úseku ohradní zdi je vetknuta omítnutá budova márnice obdélného půdorysu z lomového kamene kryta vysokou valbovou střechou. V severní polovině hřbitova je nápadný terénní schod, který plochu hřbitova dělí na dvě nestejné části. Menší a o něco níže položená nejsevernější část hřbitova byla připojena pravděpodobně až v polovině 19. století, když byl původní hřbitov zaplněn hroby. Nejstarší náhrobky jsou proto situované v jižní polovině hřbitova.