židovský hřbitov

Hřbitov byl založen na skalnatém ostrohu mezi loukami, nad potokem Struhovcem, ve vzdálenosti 600 m severně od městečka. Stalo se tak nejpozději v čtyřicátých letech 17. století. Hřbitovní plocha má obdélníkový půdorys o rozloze 1295 m2, kamenná zeď (původně metr vysoká) je v současné době částečně zbořena, z hřbitovní budovy, zřejmě domu tahary, v jižní části hřbitova zůstaly jen nepatrné zbytky zdiva. V roce 1930 hřbitov podrobně zdokumentoval rabín dr. Karel Blan (1906–2001), který zaznamenal nápisy na všech náhrobcích vzniklých do roku 1850 (141 z celkového počtu 233). Hrobová místa tehdy byla rozdělená do šesti řad a značná část náhrobních kamenů byla i po obou stranách hřbitovní zdi. V současnosti z nich chybí 35 kusů.