kostel Nejsvětější Trojice se hřbitovem

Farní kostel je jednolodní orientovaná stavba s polygonálním závěrem kněžiště, krytá střešní krytinou z dřevěných šindelů. V západním průčelí je situována čtyřboká věž, krytá stanovou střechou s plechovou střešní krytinou, završená malou cibulí s makovicí a křížem. Při jižním průčelí je k věži přistavěný polygonální přístavek s pravoúhlým vchodem v kamenném ostění, ve kterém se nachází kruhové schodiště do věže. K jižní straně presbytáře je připojena obdélná sakristie s pravoúhlým vchodem v kamenném ostění s 1 okenní osou s pravoúhlým oknem. Boční průčelí kostela jsou hladká, prolomená 1+1 okenní osou s okny hrotitě zaklenutými. Okno směrem k věži je ve spodní části do tří čtvrtin zazděné. Kamenná ostění jsou profilovaná. V jižním průčelí lodi je prolomený pravoúhlý vchod v kamenném ostění s lištou. Kněžiště je uzavřené trojbokým závěrem s prolomenými 1+1+1 okenními osami s okny hrotitě zaklenutými v kamenných profilovaných ostěních s otevřenou špaletou. Na severní straně lodi je ve fasádě zazděný půlkruhově zaklenutý renesanční portál s klenákem a diamantováním s rozetami. Nad portálkem je úsek profilované římsy. Nároží věže jsou armována. Západní průčelí je v ose prolomené hlavním vchodem v pravoúhlém portálku s kamenným ostěním s ušima a kapkou. Vstup je šesti kamennými stupni předsazeného venkovního schodiště. V nadpraží je situován neúplný fronton, ve vrcholu s kartuší a s nápisem. První patro věže je oddělené kordonovou římsou, nároží jsou armována a jsou prolomena v průčelích po 1 okenní ose s okny hrotitě zaklenutými v kamenném ostění. Kostelní loď je plochostropá, kněžiště je zaklenuté jedním polem valené klenby se třemi lunetovými výsečemi. Vítězný oblouk na přízemních polopilířích s patkou a s římsovou hlavicí je půlkruhově zaklenutý. Zděná kruchta je podklenuta valenou klenbou. Předsíň pod věží je zaklenuta pruskou klenbou se středovým štukovým zrcadlem. Sakristie je plochostropá. Loď je kryta sedlovou střechou s námětky, kněžiště střechou valbovou s námětky. Všechny vnitřní podlahy kostela i sakristie jsou kryté novodobou keramickou dlažbou. V předsíni kostela jsou osazené dvě pamětní desky věnované obětem první světové války. Ve věži se nacházejí celkem tři zvony (nejstarší z roku 1719). Krov kostela je se dvěma hambalky, spodní se vzpěrami krokví. Spodní hambalky jsou nad vaznými trámy podepřené na osu středovými sloupky s pásky. Krov nad lodí i nad polygonálním kněžištěm je osazený do kapes ve zdivu, pozednice chybí. Horní líce kleneb jsou volné bez zásypu.