dům

Jednopatrový domek mimo souvislou uliční zástavbu, jehož interiéry mají charakter spíše lidové architektury než městského domu. Střecha polovalbová, krytá tzv. bonnským šindelem, štítová orientace. Na západní straně zahrada, na severu dvorek. Zahrada a dvorek ohraničeny ohradními zdmi, ve dvoře novodobá garáž. Zahrada, ohradní zdi ani garáž nejsou předmětem památkové ochrany. Na zahradě je úsek parkánové zdi. Parkánová hradební zeď je chráněná v rámci KP městské opevnění r.č. ÚSKP 26239/3-3383. V minulosti dům sloužil jako obytný, v přízemí byla zřízena koželužská a obuvnická dílna (1. polovina 20. století), kterou provozovali předci současného majitele, ještě před nimi bydlel v domě jirchář (2. polovina 19. století). Dnes je dům využíván stále jako obytný, v přízemí je zřízena prodejna.