tvrziště

Tvrziště leží na S okraji vsi, na mírném jižním svahu v nadmořské výšce 560 m. Skládá se ze středového pahorku obklopeného ze tří stran příkopem. Na J nechráněné straně, kde terén mírně klesá od tvrziště ke vsi, je forma opevnění neznámá, pokud zde nějaké bylo, mohlo se jednat o lehčí palisádové ohrazení, vyloučit nelze ani existenci dalšího rybníka, do něhož na J straně ústily oba otevřené konce příkopu. Středový pahorek, na Z straně částečně odtěžený, má mírně oválný tvar o rozměrech 40 x 36 m a rovné nečleněné temeno 25 x 22 m. Jeho výška ode dna příkopu je na S straně pod hrází rybníka 2,5 m, na opačné straně dosahuje vzhledem poloze tvrziště na svahu asi 4 m. Pahorek je s okolním terénem spojen nízkou šíjí širokou asi 6 m, která na JV straně překračuje obranný příkop. Ten má podkovovitý tvar, přičemž jeho S vnější strana je tvořena hrází rybníka Příkop, na Z straně je původní konfigurace setřena novodobými úpravami. Současná hloubka příkopu se pohybuje okolo 2,5 m, šířka přesahuje 20 m (měřeno od hrany temene středového pahorku). Příkopem teče potůček, který vytéká z propustě v hrázi rybníka a z V strany obtéká středový pahorek. Z lokality nejsou známy žádné archeologické nálezy.