kostel sv. Kunhuty se hřbitovem

Areál kostela sv. Kunhuty se hřbitovem na nepravidelné polygonální ploše se rozprostírá v západní části obce na mírně zvýšeném okraji terénní vlny nad mělkým údolím potoka. Celý areál je obehnán ohradní zdí. Původní gotické lomové zdivo se v plné výši dochovalo jen v severní části areálu, v jihovýchodní části je nahrazeno novodobou cihlovou zdí. Kostel se složitým stavebně-historickým vývojem stojí na místě původního dřevěného kostela, který byl v polovině 13. století nahrazen kostelem zděným. Jedná se o orientovanou podélnou jednolodní stavbu s pětibokým kněžištěm navazujícím na původní starou loď obdélného půdorysu. Ta byla roku 1805 rozšířena o novou širší západní loď v barokním stylu a následně osazena zvonicovou věží. K severní straně je přistavěna obdélná sakristie s navazujícím skladištěm se schodištěm. Na jižní straně se nachází postranní vstupní portál, který je zároveň nejstarší částí kostela datovaný rokem 1250. Střešní krytinu tvoří dřevěný štípaný šindel.