zámek s parkem

Areál zámku je situován na jižním okraji města. Zámecký park se rozkládá na jihovýchod od budovy zámku. Poměrně rozlehlý přírodně krajinářský park byl založen na mírně svažitém pozemku. Který stoupá od budovy zámku směrem jižním. V parku jsou dva rybníky a některé stavby v jejich okolí zde připomínají vliv romantismu v zahradní architektuře. Renesanční zámek postaven v roce 1567, pseudoslohově přestavěn kolem roku 1869, do tohoto období lze datovat i založení přírodně krajinářského parku s četnými prvky romantismu v zahradní architektuře. Jádrem je převážně jednopatrový, nepravidelný čtyřkřídlý, rozlehlý zámek, na nádvoří bazén s fontánou a plastika dívky, západně hlavní přístup lemovaný balustrádou s vázami, severně, na samém břehu řeky Turecký pavilon s ochozem. Jižně se rozkládá přírodní park, zčásti s oplocením, v něm před jižním průčelím zámku bazén s fontánou a vázami a dále konstrukce pro pnoucí růže, přes skalnatou rokli JZ od zámku litinový most, zv. Čertův.