kostel Nejsvětější Trojice s kaplí sv. Kříže

Poutní areál kostela Nejsvětější Trojice s kaplí sv. Kříže se nachází v severní části městského parku Budoucnost. Kompozitně pozoruhodný poutní areál je tvořený kostelem Nejsvětější Trojice s dodatečně postavenou trojbokou kaplí zasvěcenou sv. Kříž a známou též pod názvem kaple sv. Grálu. Kaple je situovanou proti kostelu na místě kde dle pověsti vyrostl tulipán se třemi květy u zázračné studánky se třemi prameny. Obě stavby jsou netypického půdorysu – kostel tvoří šestiboká centrální loď s přilehlými bočními křídly, mladší kaple je půdorysu pravidelného trojúhelníku. Stavby jsou zděné (kámen a cihly) se štukovými omítkami – u kaple v barvě přírodní, u kostela v barvě světlého okru s cihlově červenými prvky.