židovský hřbitov

Židovský hřbitov byl založen nejspíše koncem 17. století na parcele, která později dostala číslo 263. Nachází se 500 metrů jihozápadně od vsi na okraji lesa. Je zde pohřben např. publicista Heinrich Mayer (1835 Dolní Bolíkov - 1905), který prožil většinu svého života ve Vídni, kde založil známé noviny Neues Wiener Tagblatt, s nimiž později spolupracoval. Nejstarší dochovaný náhrobek z roku 1701 patří Aronovi, synu Jakoba Austerlitze, další jsou z roku 1730 (Sarl, dcera Davida) a 1766 (Hana, dcera Mendla). Nejmladší dochovaný náhrobek z roku 1932 patří Regině Kollmannové. Celkem je na ploše 732 metrů čtverečních dochováno asi 130 náhrobků a opravená jednoduchá průjezdní márnice. Pohřbeni tu jsou nejen Židé z Dolního Bolíkova, ale i z okolí, zejména ze Slavonic. Poslední pohřby se konaly před druhou světovou válkou.