židovský hřbitov

Založen byl údajně krátce po příchodu Židů do Písečného, tedy počátkem 18. století. Nejstarší dochovaný náhrobek z roku 1730 patří učiteli Bernardu Inselovi, další náhrobky pocházejí z let 1733 a 1746. Najdeme tu náhrobky rabína Michaela Lazara Kohna nebo továrníků bratří Kaufmannů. Hřbitov se nachází 450 metrů jihozápadně od zámku nad městečkem v lese, na jeho ploše o velikosti 1.514 metrů čtverečních je dochováno asi 450 náhrobků, řada z nich barokního a klasicistního typu. Barokní náhrobky jsou typologicky zajímavé tím, že velká obdélníková plocha v dolní části kamene je doplněna velkou plochou v horní části pro nadpis, který je zdoben různými ornamenty, většinou mušlí a rostlinnými motivy. Při vstupu stojí průchozí márnice z počátku 19. století, která byla roku 1999 rekonstruována.