kostel sv. Petra a Pavla se hřbitovem

Jednolodní orientovaný kostel obklopený hřbitovem s ohradní zdí se nalézá v centru obce v těsném sousedství někdejší fary. Ke kostelu s pětibokým presbytářem přiléhá na západní straně hranolová věž s průčelím, které není kolmé na osu lodi.Areál zahrnuje kostel, hřbitov, ohradní zeď s bránou a márnici. Kostel sv. Petra a Pavla je významným architektonickým prvkem, který vytváří přirozenou dominantu obce. V původně raně gotickém kostele přestavovaném kolem roku 1500 a v roce 1767 se dochovala řada pozoruhodných stavebních konstrukcí. Z nejstarší stavební fáze pochází středověká kružbová okna presbytáře, sklenutí presbytáře žebrovou klenbou, lomený portál vedoucí z presbytáře do sakristie, pravoúhlé sedile se dvěma trojlistými kružbami, vítězný oblouk s hruškovou profilací, hrotitý otevřený sanktuář zdobený jatelovými pětilisty a pravoúhlý pozdně gotický presbytář. Neméně hodnotné je sklenutí lodi valenou klenbou s výsečemi.