tvrz

Čtyři křídla objektu bývalé tvrze vymezují obdélný, průjezdní dvůr. Hlavní přístupová osa směřuje ke vstupnímu křídlu s průjezdem od jihovýchodu. Severovýchodní křídlo se z větší části nedochovalo; zaklenuté jsou sklepní prostory a prostory v přízemí všech křídel. Dispozici interiérů pozměnila ve větší míře adaptace budov pro hospodářské účely; podstatnou část doby své existence byla totiž bývalá tvrz využívána v rámci hospodářského provozu; v letech 1776-8 byla všechna křídla přestavěna na sýpky. V části interiéru byly zřízeny byty a stáje. /Historicky organickou součást objektu býv. tvrze tvořily i budovy bývalého poplužního dvora, zčásti dodnes existující./ Na severovýchodním dvorním průčelí jsou dochované fragmenty malované, dekorativní výzdoby u vstupu na schodiště; v sz. křídle se dochovaly zbytky původních okenních rámů; kamenné gotickorenesanční okenní ostění v patře jz. křídla.