areál zámku a dvou tvrzí

Zámek se dvěma tvrzemi se nachází u severního konce kestřanské návsi. V jižní části areálu, podél níž probíhá hlavní silnice, se nachází budova zámku, na jehož jižní křídlo navazuje hospodářský trakt s průjezdem. Západní část těchto hospodářských budov včetně průjezdu se v roce 1996 zřítila a zůstala z ní jen jižní průčelní obvodová zeď, navazující na východní část hospodářského objektu, obsahujícího sýpku. Mezi zmíněnými objekty a hlavní silnicí leží nevelké zahradní plochy, vymezené v jihovýchodní části (u sýpky) kamennými ohradními zdmi. Severně od hospodářských budov leží dolní tvrz, k níž dobíhá zeď vyznačující východní hranici zahrady mezi touto tvrzí a sýpkou. Severozápadně od dolní tvrze se nachází horní tvrz, obklopená ze všech stran zahradními plochami, jež jsou na severozápadě ohraničené kamennou zdí. Tato zeď navazuje na SZ věž dolní tvrze a běží dále na SZ, kde ji přerušuje cesta. Odtud zeď pokračuje na sever a obloukem míří směrem na východ, kde končí u barokní brány, u níž se dochoval další zbytek zdi mířící k JV. Areál památky je na JV vymezen JV hranicí parc. č. st. 38/9, jež vede od barokní brány k SZ nároží zámecké budovy. Dne 29.1.2009 byl areál doprohlášen o areál hospodářského dvora. Historická část předmětného hospodářského dvora se nachází na západ od zámku, v jeho těsné blízkosti. Je tvořena jižním křídlem čtyř na sebe navazujících hospodářských budov (bývalá ratejna, vepřín, teletník, šrotovna se sýpkou), dále na západní straně kolmo situovanou stodolou a samostatně stojící budovou bývalého kravína, která je situována na severní straně dvora.