fara

Fara čp. 421/12 s pozemky se nachází v ulici Generála Svobody na Lineckém předměstí, severně vedle kostela sv. Jana Nepomuckého. Vystavěna byla na konci 19. století. Sestává z objektu fary, zahrady parc.č. 935/1 a pozemků parc.č. 934, 935/1 a 936. Jde o patrovou budovu obdélnou, částečně podsklepenou budovu na předsazeném soklu s valbovou střechou, vystavěnou ve slohu s převažujícími pseudorománskými architektonickými prvky. Zahrada je umístěna západně za farou, pozemky se rozprostírají kolem budovy fary. V areálu se nacházejí i dvě garáže, které nejsou součástí KP: garáž, dodatečně přistavěná k severní straně budovy fary – samostatné parc.č. 936, k.ú.Č.Budějovice 7 – památková ochrana pouze pozemku a další garáž, vystavěná dodatečně na zahradě a přiléhající k západní straně výše uvedené garáže – leží na parc.č. 935/1 (část), k.ú. Č.Budějovice 7