městský dům

Dům je situován v řadové zástavbě v Bavorovské ulici, která vybíhá z náměstí severozápadním směrem. Nachází se na území vyhlášené městské památkové zóny, v části určující charakter zóny. Jedná se o přízemní dům s klasicistní fasádou na půdorysu přibližně ve tvaru L, s polovalbovou střechou, krytou červenou pálenou drážkovou krytinou, osazeny jsou žlaby a svody z pozinkovaného plechu. Do ulice je situován hlavní vstup a postranní vjezdová brána do dvora. Ve dvoře za domem se nachází menší hospodářský objekt a rozlehlá zahrada nepravidelného tvaru. Dvůr je nepravidelného tvaru, povrch je zatravněný. Studna se nachází při východním okraji dvora, je roubená z kamene. Horní část je zakryta betonovou dvoudílnou deskou, osazena je litinová pumpa.