kříž

Krucifix se skládá s podstavce sloupu vyrobeného z jednoho kusu kamene a z litinového kříže s korpusem. Podstavec je kvádrový na čtvercové základně, na přední straně sekaný rám ve tvaru obdélníka s vpadlými rohy, nad ním sekaný letopočet 1829. Patka sloupu tvořena čtvercovou deskou na všech bočních hranách zakončenou oblounem a na ní ležící převodkou, převádějící čtvercový půdorys do půdorysu kruhu. Dřík sloupu je válcový s entazí. Na sloupu bez hlavice spočívá litinová patka kříže se čtvercovým půdorysem. Ta je tvořena pravoúhlým plintem, oblounovou deskou a převodkou zmenšující horní čtvercovou plochu. Vlastní kříž vyrůstá z osově symetrického dvourokajového listu. V dolní části je kříž po stranách lemován jedním párem boltců. Kříž je ve vrcholu a na koncích břevna zakončen pěticípými hvězdičkami, povrch kříže je zdoben jednoduchým motivem drobných lístků. Tělo Krista je zlaceno, v úrovni beder z něj vychází svatozář. Nad hvězdičkami, hlavou Krista je stylizovaná listina s nápisem INRI, pod nohama štít s novodobým nápisem „Bože ochraňuj/naši obec“.