správní budova Křižíkovy elektrárny se subcentrálou

V centru města Tábor, východně od botanické zahrady a jižně od nádrže Jordán, se nachází elektrická podružná stanice (transformační subcentrála) a správní budova čp. 752. Subcentrála se správní budovu začaly být budovány společně s elektrárnou u řeky v roce 1903, jejích dnešní podoba však byla ovlivněna přestavbami a přístavbami z let 1922 a 1930. Památková ochrana se vztahuje na subcentrálu, která se nachází na severu a je situována na půdorysu písmene L. Na jihu se ke středové budově kolmo připojuje správní budova. Ochrana se vztahuje i na pozemky. Asi 600m jižním směrem se od subcentrály a správní budovy nachází Křižíkova elektrárna čp. 458 v ulici Na Bydžově, na pravém břehu řeky Lužnice. Elektrárna byla postavená vedle nového mostu elektrické dráhy, které měla dodávat energii. Elektrárna je rovněž nemovitou kulturní památkou a má č.ÚSKP 105623.