venkovská usedlost

Číslo popisné 9 je situováno v jihozápadní části obce. Jedná se o uzavřenou přízemní usedlost kolem obdélného dvora. Na mapě stabilního katastru jsou všechny objekty kromě stodoly značeny již jako zděné, pouze stodola je ještě roubená. Umístění objektů zakreslených v mapě odpovídá současnému stavu. Dispozice usedlosti je klasická, jak v rozmístění objektů – obytné stavení prodloužené chlévy na jedné straně, výměnek s hospodářskou částí na druhé straně dvora, zepředu ohraničeno ohradní zdi s bránou a branou, stodola uzavírající obdélný dvůr. Přesah střechy na kamenným zápražím. Stejně klasická je i vnitřní dispozice obytného stavení chlévního typu. Na usedlost navazuje velká zahrada, která však není součástí památkové ochrany.