Bílkova vila

V archivu stavebního úřadu v Táboře se dochoval pouze projekt domu od táborského stavitele Františka Kliera z 18. 3. 1901, na které bylo vydáno stavební povolení 22. 3. 1901. Avšak z písemné dokumentace tamtéž se dozvídáme, že 8. 5. 1901 nahlásil stavebník změnu s tím, že nebude stavěno patro, ale jen vyvýšený parter bez poschodí. Jindřich Vybíral v knize „Česká architektura na prahu moderní doby.“ Devatenáct esejů o devatenáctém století, Praha 2002 přisuzuje stavbu vily staviteli T. Brdlíkovi a Františku Bílkovi. Strana 283 z této knihy – „...roku 1900 přizval stavitel T. Brdlík ke spolupráci na plánech vily pro Tábor“ Františka Bílka. Vybíral se v knize odkazuje na Archiv NG, fond F. Bílek. Soupis díla sestavený Bertou Mildovou – Bílkovou. František Bílek je tedy autorem unikátní secesní podoby domu. Ve výzdobě fasády – štíty, kovové mříže - se objevuje stylizovaný motiv vosí hlavy.