výklenková kaplička

Drobná sakrální cihelná stavba s výklenkem z počátku 19. století je situována u silnice mezi dvěma lípami. Na obdélné vícestupňové základně nese čtyřboký sokl se zapuštěným schodem poklonu s jednoduchým členěním fasády. Na parapetní římsu pod nikou dosedají po obou stranách pilastry. Korunní římsa, přecházející do obou bočních stran, podpírá v průčelí trojúhelníkový štít. Na osu prolomena nika je zaklenutá a rámovaná šambránou tvořenou pilastry, na které dosedá oblouk s klenákem ve prostřed. Nika je ze 2/3 uzavřena zdobnou železnou mříží. Čitelnost architektury mírně ztěžují četné nánosy žluté a později bílé barvy na fasádu. Kaplička má sedlovou střechu pokrytou plechem, která je zakončena křížkem.