silniční most

Most, který je součástí místní vedlejší komunikace se nachází v jihozápadní části obce a klene se přes Stržský potok. Silniční kamenný, dvouobloukový, částečně omítnutý most byl postaven roku 1847 díky finanční podpoře tehdejšího majitele panství Františka Dietrichštejna na místě původního dřevěného mostu. Oproti původnímu projektu má dva klenuté oblouky namísto projektovaného jednoho. Tyto dva klenební stlačené oblouky o rozpětí každý cca 3,8 m jsou vyskládané z kamene v plném rozsahu a spojují se ve střední pilíř, který je z obou stran zesílený kuželovými opěráky (ledolamy). Kamenné omítané parapetní zídky kryjí kamenné desky uložené na sráz. Mostovka je kryta asfaltovým povrchem. K mostu přiléhá z jihovýchodní povodní strany novodobě vyzděné kamenné křídlo držící silniční těleso, to však není předmětem památkové ochrany. Rozměry: šířka cca 7,6 m, délka cca 12 m.